Precíz hőszigetelés fontossága

Hőszigetelés

Egy családi ház értékét meghatározza az is, hogy mennyire van az jól hőszigetelve, mennyire fűthető, hűthető energiahatékonyan.
A hőszigetelés azonban nem mindegy, hogy milyen típusú, anyagú, technológiájú, hiszen különböző célokra különféle hőszigetelő anyagok léteznek, illetve nem mindegy a hőszigetelés vastagsága és hatékonysága sem.

Az épületek lábazatát vízálló hőszigetelő lapokkal, így erre az úgynevezett XPS a legalkalmasabb. Ennek nem árt a talajnedvesség, nem teszi az tönkre, nem ázik át.

A hőszigetelés ideális vastagságát és típusát érdemes szakemberrel kiszámoltatni. A grafitos, szürke színű hőszigetelés hőszigetelő képessége sokkal magasabb a hagyományos fehér EPS lapokénál, így abból kevesebb is elegendő lehet, amivel ugyanaz a hőszigetelő hatás érhető el.
A hőszigetelő anyag kiválasztásánál fontos a minőség és a garanciális idő és feltételek is. Biztos sokan láttak már olyan házat, ahol készen volt a Dryvit rendszer, és akár már akkor, vagy pár hónappal később elkezdtek kirajzolódni a hőszigetelő lapok körvonalai. Ez nyilván nem túl esztétikus, és mindenki próbálja elkerülni. Ezért is érdemes a minőségi alapanyagokat választani.

Megosztás