Megyei horgászvizek

Salakos-csatorna

Területe: 12 ha Térkép

Jellege: mesterséges csatorna. A szomszédos Fehértói Halgazdaság (SZEGEDFISH Kft.) magasvezetésű vízutánpótló csatornarendszere elkészítésekor annak anyagárkaképpen keletkezett. Hossza kb. 5 kilométer. Átlagos szélessége 20-30 méter. Mélysége a kotort szakaszokon meghaladhatja a 3 métert.

Megközelítés: a 4519 jelű Szeged - Csongrád közötti műút 49,6 km szelvényénél (Szegedről Csongrád felé) balra, majd 20 méter múlva jobbra, földúton.

Általános tudnivalók: A Salakos vízterület a Móra Ferenc Horgász Egyesület és a Horgászegyesületek Csongrád Megyei Szövetsége közös tulajdonában van. A vízen halászati jogot a Móra Ferenc Horgász Egyesület gyakorolja. Horgászni csak érvényes területi engedéllyel, vagy napijeggyel, a horgászvíz Déli partján lehet. A tiltó táblákkal kijelölt szakaszokon a horgászat TILOS. A horgászvíz a Pusztaszeri Tájvédelmi Körzet határán fekszik, ezért minden horgász köteles fokozottan ügyelni a víz és a vízpart tisztaságára, a környezetre és annak értékeire. A vízparton szemetelni és esős időben, illetőleg azt követően az utak felszáradásáig gépjárművel közlekedni TILOS. A hulladék gyűjtésére a vízparton számos hordót helyeztünk el.

TILOS:

- a vízparti növények és a sulyom irtása;

- háziállatot a területre bevinni;

- horgászállást létesíteni, horgászhelyet megjelölni;

- sátorozni és tüzet rakni!

Fogható halfajok: ponty, amur, harcsa, csuka, süllő, kárász, keszegfélék, törpeharcsa, compó.

Horgászrend: A Salakos intenzíven telepített horgászvíz, melyre az Országos Horgászrend szerinti fajlagos tilalmi idők és méretkorlátozások érvényesek. Kivétel ez alól az amur, melynek méretkorlátozása 45 cm, továbbá a compó, melynek megtartása tilos. A felnőtt horgász naponta 5 db (fajonként 2 db) méretkorlátozás alá eső és 5 kg egyéb halat tarthat meg. A kedvezményezett/ifjúsági horgász naponta 3 db (fajonként 1 db) méretkorlátozás alá eső és 3 kg egyéb hal tartható meg. A megtartani kívánt méretkorlátozás alá eső halat kifogása után a horgász köteles azonnal a fogási napló megfelelő rovatába bejegyezni. A Salakoson az éjszakai horgászat engedélyezett, de napnyugtától napkeltéig minden horgász köteles a horgászhelyét megvilágítani. A horgász köteles az ellenőrzésre jogosult személyek rendelkezéseit vonakodás nélkül teljesíteni. Az elveszett területi jegy nem pótolható, az engedély másra át nem ruházható. A Salakoson a gyermekhorgász az országos horgászrend szerint horgászhat (pl. nem tilos a fenekező kézség használata) és 1 db nemes halat is megtarthat.

Jegyváltás: az egyesület székhelyén, illetve egyes szegedi horgászboltokban.

Képek

 

 

MOHOSZ tagszervezete
 
Magyar Országos Horgász Szövetség

Magyar Horgász  

 
MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

 

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

SZÁK állami jegy forgalmazás

  

 

Maty-ér

 Atka holtág

 

Objektum koordináták: X: -, Y: -
Gyorskereső:

  
© 2017. Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége

Keresés