Megyei horgászvizek

Salakos-csatorna

Területe: 12 ha Térkép

Jellege: mesterséges csatorna. A szomszédos Fehértói Halgazdaság (SZEGEDFISH Kft.) magasvezetésű vízutánpótló csatornarendszere elkészítésekor annak anyagárkaképpen keletkezett. Hossza kb. 5 kilométer. Átlagos szélessége 20-30 méter. Mélysége a kotort szakaszokon meghaladhatja a 3 métert.

Megközelítés: a 4519 jelű Szeged - Csongrád közötti műút 49,6 km szelvényénél (Szegedről Csongrád felé) balra, majd 20 méter múlva jobbra, földúton.

Általános tudnivalók: A Salakos vízterület a Móra Ferenc Horgász Egyesület és a Horgászegyesületek Csongrád Megyei Szövetsége közös tulajdonában van. A vízen halászati jogot a Móra Ferenc Horgász Egyesület gyakorolja. Horgászni csak érvényes területi engedéllyel, vagy napijeggyel, a horgászvíz Déli partján lehet. A tiltó táblákkal kijelölt szakaszokon a horgászat TILOS. A horgászvíz a Pusztaszeri Tájvédelmi Körzet határán fekszik, ezért minden horgász köteles fokozottan ügyelni a víz és a vízpart tisztaságára, a környezetre és annak értékeire. A vízparton szemetelni és esős időben, illetőleg azt követően az utak felszáradásáig gépjárművel közlekedni TILOS. A hulladék gyűjtésére a vízparton számos hordót helyeztünk el.

TILOS:

- a vízparti növények és a sulyom irtása;

- háziállatot a területre bevinni;

- horgászállást létesíteni, horgászhelyet megjelölni;

- sátorozni és tüzet rakni!

Fogható halfajok: ponty, amur, harcsa, csuka, süllő, kárász, keszegfélék, törpeharcsa, compó.

Horgászrend: A Salakos intenzíven telepített horgászvíz, melyre az Országos Horgászrend szerinti fajlagos tilalmi idők és méretkorlátozások érvényesek. Kivétel ez alól az amur, melynek méretkorlátozása 45 cm, továbbá a compó, melynek megtartása tilos. A felnőtt horgász naponta 5 db (fajonként 2 db) méretkorlátozás alá eső és 5 kg egyéb halat tarthat meg. A kedvezményezett/ifjúsági horgász naponta 3 db (fajonként 1 db) méretkorlátozás alá eső és 3 kg egyéb hal tartható meg. A megtartani kívánt méretkorlátozás alá eső halat kifogása után a horgász köteles azonnal a fogási napló megfelelő rovatába bejegyezni. A Salakoson az éjszakai horgászat engedélyezett, de napnyugtától napkeltéig minden horgász köteles a horgászhelyét megvilágítani. A horgász köteles az ellenőrzésre jogosult személyek rendelkezéseit vonakodás nélkül teljesíteni. Az elveszett területi jegy nem pótolható, az engedély másra át nem ruházható. A Salakoson a gyermekhorgász az országos horgászrend szerint horgászhat (pl. nem tilos a fenekező kézség használata) és 1 db nemes halat is megtarthat.

Jegyváltás: az egyesület székhelyén, illetve egyes szegedi horgászboltokban.

Képek

 

 

MOHOSZ tagszervezete
 
Magyar Országos Horgász Szövetség

Magyar Horgász  

 
MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

 

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

SZÁK állami jegy forgalmazás

 Széchenyi Kártya elfogadóhely

 

Maty-ér

 Atka holtág

 

Objektum koordináták: X: -, Y: -
Gyorskereső:
  
© 2017. Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége

Keresés