Hírek

KÖZLEMÉNY

Az új típusú koronavírus okán elrendelt őszi járványügyi készültségi időszakában a horgászsport eseményeiről (III.)
Hatályos: 2020.09.08-tól

KÖZLEMÉNY III.

Hatályos: 2020.09.08-tól

Tekintettel a COVID-19 második hulláma okozta bizonytalan helyzetre, valamint a Kormány a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló, szeptember hónapra vonatkozó 408/2020. (VIII.30.) rendeletére, továbbá az EMMI szeptember 1-jei keltezésű, a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól és a felmentési lehetőségekről szóló tájékoztatására a MOHOSZ, mint országos sportági szakszövetség az alábbiakat rendeli el:
1. A hazai, országos és területi versenynaptárakban megtervezett horgászsport események, versenyek 200 fős teljes (sportoló, segítő, technikai munkatárs együtt) létszámig továbbra is megtarthatók, ugyanakkor ezen létszámkorlát felett 2020. évben új versenyek meghirdetését a MOHOSZ nem támogatja.
2. A VI. Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa (IBCC) megrendezése tárgyában a szervező Tematik-Kabel Kft., a halgazdálkodási hasznosító Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. és a MOHOSZ augusztus 31-én külön közös közleményt adott ki, ennek keretében a megrendezésről szóló döntést legkésőbb 2020. október 1. napjáig elhalasztotta, egyben felkérte a szervezőt egy járványügyi megelőzési és kockázatcsökkentési forgatókönyv elkészítésére, amely a további szakszövetségi döntések egyik alapja.
3. A VII. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny (NBBH) tárgyában a MOHOSZ a megrendezésről szóló döntést legkésőbb 2020. szeptember 15. napjáig elhalasztotta, egyben felkérte a szervezőt egy járványügyi megelőzési és kockázatcsökkentési forgatókönyv elkészítésére, amely a további szakszövetségi döntések egyik alapja.
4. Az V. Nemzetközi Műcsalis Ragadozóhalfogó Torna 1. fordulója (IPCC, 2020.09.05-06.) a 2020. évi országos rendezvény- és versenynaptárból törlésre került, a 2. forduló (2020.09.26-27.) és a 3. forduló (2020.10.17-18.) „Függőben” státuszra került, egyben vizsgálva a későbbi, összevont selejtezők hazai versenyzőkkel történő megrendezését.
5. A IV. Országos Halőri Szakmai Verseny és Találkozó (2020.09.21-23.) a MOHOSZ döntése alapján a 2020. évi országos rendezvény- és versenynaptárból törlésre került.
6. A Magyar Horgászat Nagyköveteinek VIII. Találkozója és Horgászversenye (2020.09.24.) a MOHOSZ döntése alapján a 2020. évi országos rendezvény- és versenynaptárból törlésre került.
7. A VI. Hethland Feeder Kupa (2020.09.25-27.) a 2020. évi országos rendezvény- és versenynaptárból törlésre került.
8. A II. WalterLand Daiwa Masters Nemzetközi Horgászverseny (2020.10.15-17.) a 2020. évi országos rendezvény- és versenynaptárból törlésre került, helyette a hazai versenyzők számára, nyílt egyéni versenyként, 2020.10.17-18-i dátummal WalterLand Feeder Kupa megnevezéssel egy új verseny kerül megrendezésre.
9. A MOHOSZ kinyilvánítja, hogy valamennyi megkezdett országos bajnokságot teljes fordulós lebonyolítással be kíván fejezni, illetve a még meg nem rendezett bajnokságokat a kiírásoknak megfelelően le kívánja bonyolítani.
10. Ennek érdekében az országos bajnokságok és a 2020. évi országos rendezvény- és versenynaptárban szereplő egyéb versenyek esetében az OHSZK a Horgászsport Szakszövetségi Iroda és az OVHB részére, illetve a szervező részére minden önálló sportrendezvényre előírja az adott rendezvényre vonatkozó, a COVID-19 vírus fertőzés továbbterjedését megakadályozó óvintézkedéseket tartalmazó, valamennyi résztvevő számára kötelező érvényű szabályzat kiadását és a végrehajtás helyszíni ellenőrzését, az alábbi kötelező szabályozási elemek alkalmazása mellett:
a) előzetesen kitöltendő és leadandó résztvevői (OHSZK által elkészített) nyilatkozat arról, hogy az adott személy részvétele saját felelősségre történik és nem jelent egészségügyi kockázatot (1. sz. melléklet - ia linkre kattintva letölthető),
b) biztosítandó a többszörös fizikai érintést elkerülő sorsolási technika alkalmazása,
c) legalább 5 méteres védőtávolság biztosítása a versenyzők, illetve 10 méteres védőtávolság biztosítása a párosok, csapatok között,
d) az eredményhirdetéseknél az aktuális járványügyi szabályozási helyzetnek megfelelő, lehető legkisebb szociális érintkezés biztosítása,
e) hivatkozás az aktuális eljárásrendi tájékoztató kötelező alkalmazására.
11. A MOHOSZ, illetve a versenyszervező az országos versenynaptárban szereplő versenyek esetén fenntartja a jogot a testhőmérséklet mérésére, lázas állapot esetén a verseny színhelyére történő beléptetés megtagadására.
12. A MOHOSZ a jelen közlemény lapján kiadott, 2020. évi, szeptember 8-tól hatályos országos rendezvény- és versenynaptárában nem szereplő horgászversenyek, mint sportrendezvények a jelen eljárásrendi tájékoztató előírási keretei között általánosan megtarthatók azzal, hogy az óvintézkedések biztosítása és a végrehajtás helyszíni ellenőrzése a versenyszervező kizárólagos feladata és felelőssége.
13. A MOHOSZ kijelenti, hogy 2020. szeptember 30. napjáig nem ad ki meghívólevelet külföldi sportoló részére és nem támogatja a magyar csapatok külföldön történő versenyzését.
14. A jelen tájékoztatót a MOHOSZ weblapján haladéktalanul közzé kell tenni.
15. Jelen tájékoztató a kiadása napjától annak módosításáig, vagy visszavonásáig hatályos.
16. A MOHOSZ valamennyi, ezen tájékoztatót érintő változásról, vagy a tájékoztató hatályon kívül helyezéséről a weblapján és Facebook elérhetőségén keresztül, valamint körlevél keretében is haladéktalanul értesíti a horgászszervezeteket, illetve a HORINFO rendszeren keresztül a regisztrált, egyéni e-mail címmel rendelkező horgászokat.
17. A MOHOSZ OHSZK elrendeli, hogy az aktuális lapzárta időpontjában érvényes tájékoztató és a versenynaptár a Magyar Horgászban, mint a MOHOSZ hivatalos lapjában az 1. pont szerinti járványügyi készültségi, vagy egyéb elrendelt korlátozási időszak alatt minden lapszámban teljes terjedelmében közlésre kerüljön.
18. A tájékoztató tárgyában felmerülő kérdések megválaszolása tekintetében az Igazgatási és Szervezési Osztály vezetőjét a titkarsag [KUKAC] mohosz [PONT] hu címen lehet elérni, s a válaszadásra a küldő mail címre 2 munkanapon belül sor kerül.

Kérjük és megköszönjük szíves együttműködésüket! Továbbra is vigyázzunk egymásra!

Jó egészséget kívánva: Dr Szűcs Lajos megbízásából Dr. Dérer István főigazgató

Budapest, 2020. szeptember 07.

 

 

KÖZLEMÉNY II.

Tekintettel a COVID-19 valószínűsíthető második hulláma okozta bizonytalan helyzetre, valamint a Kormány a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló, szeptember hónapra vonatkozó 408/2020. (VIII.30.) rendeletére és az EMMI szeptember 1-jei keltezésű tájékoztatására a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól és a felmentési lehetőségekről a MOHOSZ, mint országos sportági szakszövetség az alábbiakat rendeli el:

 • A hazai, országos és területi versenynaptárakban megtervezett horgászsport események, versenyek 200 fős teljes (sportoló, segítő, technikai munkatárs együtt) létszámig továbbra is megtarthatók, ugyanakkor ezen létszámkorlát felett 2020. évben új versenyek meghirdetését a MOHOSZ nem támogatja.
 • A VI. Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa (IBCC) megrendezése tárgyában a szervező Tematik-Kabel Kft., a halgazdálkodási hasznosító Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. és a MOHOSZ augusztus 31-én külön közös közleményt adott ki, ennek keretében a megrendezésről szóló döntést legkésőbb 2020. október 1. napjáig elhalasztotta, egyben felkéri a szervezőt egy járványügyi megelőzési és kockázatcsökkentési forgatókönyv elkészítésére, amely a további szakszövetségi döntések egyik alapja.
 • A VII. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny (NBBH) tárgyában a MOHOSZ a megrendezésről szóló döntést legkésőbb 2020. szeptember 15. napjáig elhalasztotta, egyben felkéri a szervezőt egy járványügyi megelőzési és kockázatcsökkentési forgatókönyv elkészítésére, amely a további szakszövetségi döntések egyik alapja.
 • A IV. Országos Halőri Szakmai Verseny és Találkozó a MOHOSZ döntése alapján a 2020. évi országos rendezvény- és versenynaptárból törlésre kerül.
 • A Magyar Horgászat Nagyköveteinek VIII. Találkozója és Horgászversenye a MOHOSZ döntése alapján a 2020. évi országos rendezvény- és versenynaptárból törlésre kerül.
 • A MOHOSZ kinyilvánítja, hogy valamennyi megkezdett országos bajnokságot teljes fordulós lebonyolítással be kíván fejezni, illetve a még meg nem rendezett bajnokságokat a kiírásoknak megfelelően le kívánja bonyolítani.
 • Ennek érdekében az országos bajnokságok esetében az OHSZK a Horgászsport Szakszövetségi Iroda és az OVHB részére minden önálló sportrendezvényre előírja az adott rendezvényre vonatkozó, a COVID-19 vírus fertőzés továbbterjedését megakadályozó óvintézkedéseket tartalmazó, valamennyi résztvevő számára kötelező érvényű szabályzat kiadását és a végrehajtás helyszíni ellenőrzését, az alábbi kötelező szabályozási elemek alkalmazása mellett:
 • előzetesen kitöltendő és leadandó résztvevői (OHSZK által elkészített) nyilatkozat arról, hogy az adott személy részére karantén nem került elrendelésre, továbbá jelenleg a részvétele nem jelent egészségügyi kockázatot,
 • biztosítandó a többszörös fizikai érintést elkerülő sorsolási technika alkalmazása,
 • legalább 5 méteres védőtávolság biztosítása a versenyzők, illetve 10 méteres védőtávolság biztosítása a párosok, csapatok között,
 • az eredményhirdetéseknél az aktuális járványügyi szabályozási helyzetnek megfelelő, lehető legkisebb szociális érintkezés biztosítása,
 • hivatkozás az aktuális eljárásrendi tájékoztató kötelező alkalmazására.
 • A MOHOSZ, illetve a versenyszervező az országos versenynaptárban szereplő versenyek esetén fenntartja a jogot a testhőmérséklet mérésére, lázas állapot esetén a verseny színhelyére történő beléptetés megtagadására.
 • A MOHOSZ 2020. évi, szeptember 3-tól hatályos országos rendezvény- és versenynaptárában nem szereplő horgászversenyek, mint sportrendezvények a jelen eljárásrendi tájékoztató előírási keretei között általánosan megtarthatók azzal, hogy az óvintézkedések biztosítása és a végrehajtás helyszíni ellenőrzése a versenyszervező feladata és felelőssége.
 • A MOHOSZ kijelenti, hogy 2020. szeptember 30. napjáig nem ad ki meghívólevelet külföldi sportoló részére és nem támogatja a magyar csapatok külföldön történő versenyzését.
 • Jelen tájékoztatót a MOHOSZ weblapján haladéktalanul közzé kell tenni.
 • Jelen tájékoztató a kiadása napjától annak módosításáig, vagy visszavonásáig hatályos.
 • A MOHOSZ valamennyi, ezen tájékoztatót érintő változásról, vagy a tájékoztató hatályon kívül helyezéséről a weblapján és Facebook elérhetőségén keresztül, valamint körlevél keretében is haladéktalanul értesíti a horgászszervezeteket, illetve a HORINFO rendszeren keresztül a regisztrált, egyéni e-mail címmel rendelkező horgászokat.
 • A MOHOSZ OHSZK elrendeli, hogy az aktuális lapzárta időpontjában érvényes tájékoztató és a versenynaptár a Magyar Horgászban, mint a MOHOSZ hivatalos lapjában az 1. pont szerinti járványügyi készültségi, vagy egyéb elrendelt korlátozási időszak alatt minden lapszámban teljes terjedelmében közlésre kerüljön.
 • A tájékoztató tárgyában felmerülő kérdések megválaszolása tekintetében az Igazgatási és Szervezési Osztály vezetőjét a titkarsag [KUKAC] mohosz [PONT] hu címen lehet elérni, s a válaszadásra a küldő mail címre 2 munkanapon belül sor kerül.

 Kérjük és megköszönjük szíves együttműködésüket! Továbbra is vigyázzunk egymásra!

Jó egészséget kívánva: Dr Szűcs Lajos megbízásából Dr. Dérer István főigazgató

Budapest, 2020. szeptember 03.

 

 

 KÖZLEMÉNY I.


Hatályos: 2020.09.01-től

Tekintettel a COVID-19 valószínűsíthető második hulláma okozta bizonytalan helyzetre, valamint a Kormány a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló, szeptember hónapra vonatkozó 408/2020. (VIII.30.) rendeletére és az EMMI szeptember 1-jei keltezésű tájékoztatására a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól és a felmentési lehetőségekről a MOHOSZ, mint országos sportági szakszövetség az alábbiakat rendeli el:
1. A hazai, országos és területi versenynaptárakban megtervezett horgászsport események, versenyek 200 fős teljes (sportoló, segítő, technikai munkatárs együtt) létszámig továbbra is megtarthatók. 

2. A VI. Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa (IBCC) megrendezése tárgyában a szervező Tematik- Kabel Kft., a halgazdálkodási hasznosító Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. és a MOHOSZ augusztus 31-én külön közös közleményt adott ki, ennek keretében a megrendezésről szóló döntést legkésőbb 2020. október 1. napjáig elhalasztotta.
3. A VII. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny (NBBH) tárgyában a MOHOSZ a megrendezésről szóló döntést legkésőbb 2020. szeptember 15. napjáig elhalasztotta.
4. A MOHOSZ kinyilvánítja, hogy valamennyi megkezdett országos bajnokságot teljes fordulós lebonyolítással be kíván fejezni, illetve a még meg nem rendezett bajnokságokat a kiírásoknak megfelelően le kívánja bonyolítani.
5. Ennek érdekében az országos bajnokságok esetében az OHSZK a Horgászsport Szakszövetségi Iroda és az OVHB részére minden önálló sportrendezvényre előírja az adott rendezvényre vonatkozó, a COVID-19 vírus fertőzés továbbterjedését megakadályozó óvintézkedéseket tartalmazó, valamennyi résztvevő számára kötelező érvényű szabályzat kiadását és a végrehajtás helyszíni ellenőrzését, az alábbi kötelező szabályozási elemek alkalmazása mellett: 
a) előzetesen kitöltendő és leadandó résztvevői (OHSZK által elkészített) nyilatkozat arról,
hogy az adott személy részére karantén nem került elrendelésre, továbbá jelenleg a részvétele nem jelent egészségügyi kockázatot, b) biztosítandó a többszörös fizikai érintést elkerülő sorsolási technika alkalmazása, 
c) legalább 5 méteres védőtávolság biztosítása a versenyzők, illetve 10 méteres védőtávolság
biztosítása a párosok, csapatok között, 
d) az eredményhirdetéseknél az aktuális járványügyi szabályozási helyzetnek megfelelő,
lehető legkisebb szociális érintkezés biztosítása, 
e) hivatkozás az aktuális eljárásrendi tájékoztató kötelező alkalmazására.
6. A MOHOSZ, illetve a versenyszervező az országos versenynaptárban szereplő versenyek esetén fenntartja a jogot a testhőmérséklet mérésére, lázas állapot esetén a verseny színhelyére történő beléptetés megtagadására.
7. A MOHOSZ 2020. évi,szeptember 1-jétől hatályos országos rendezvény- és versenynaptárában nem szereplő horgászversenyek, mint sportrendezvények a jelen eljárásrendi tájékoztató előírási keretei között általánosan megtarthatók azzal, hogy az óvintézkedések biztosítása és a végrehajtás helyszíni ellenőrzése a versenyszervező feladata és felelőssége.
8. A MOHOSZ kijelenti, hogy 2020. szeptember 30. napjáig nem ad ki meghívólevelet külföldi sportoló részére és nem támogatja a magyar csapatok külföldön történő versenyzését.
9. Jelen tájékoztatót a MOHOSZ weblapján haladéktalanul közzé kell tenni.
10. Jelen tájékoztató a kiadása napjától annak módosításáig, vagy visszavonásáig hatályos.
11. A MOHOSZ valamennyi, ezen tájékoztatót érintő változásról, vagy a tájékoztató hatályon kívül helyezéséről a weblapján és Facebook elérhetőségén keresztül, valamint körlevél keretében is haladéktalanul értesíti a horgászszervezeteket, illetve a HORINFO rendszeren keresztül a regisztrált, egyéni e-mail címmel rendelkező horgászokat.
12. A MOHOSZ OHSZK elrendeli, hogy az aktuális lapzárta időpontjában érvényes tájékoztató és a versenynaptár a Magyar Horgászban, mint a MOHOSZ hivatalos lapjában az 1. pont szerinti járványügyi készültségi, vagy egyéb elrendelt korlátozási időszak alatt minden lapszámban teljes terjedelmében közlésre kerüljön.
13. A tájékoztató tárgyában felmerülő kérdések megválaszolása tekintetében az Igazgatási és
Szervezési Osztály vezetőjét a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen lehet elérni, s a válaszadásra a küldő mail címre 2 munkanapon belül sor kerül.

Kérjük és megköszönjük szíves együttműködésüket!

 

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 

 

 

  
© 2017-2020 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége

Keresés