Hírek

Őszi műtárgyszemle ATIVIZIG

Az Alsó-Tisza Vízügyi Igazgatósága, levélben tájékoztatta a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetséget, hogy a hódmezővásárhelyi és a szegedi szakaszmérnöksége területén a 2019. évi őszi felülvizsgálata keretében, az árvízvédelmi művek és azok keresztező műtárgyai műszaki szemlére kerülnek.

 

 

A műszaki állapot lekövetése érdekében az Algyői-főcsatorna és a Körtvélyesi Holt-Tisza kenyere-éri szivattyútelepének torkolati műtárgyát a vízügyi szakemberek megtekintik.

Az algyői műtárgy szemléje 2019. szeptember 18-án, szerdai napon kerül végrehajtásra, ezért 2019. szeptember 17-től az Algyői-főcsatorna érintett szakaszának vízleengedését megkezdik. A szemle utáni napokban (szeptember 19-től) a megszokott üzemi vízszintig kerül feltöltésre a főcsatorna vízkészlete.

A vízleengedés és a szemle időtartama ( szeptemeber 17-18) alatt teljes horgászati tilalom lesz érvényben.

A Körtvélyesi Holt-Tisza kenyere-éri befolyónál lévő műtárgy szemléje szeptember 23-án kerül végrehajtásra. E szemlére felkészülve, vízleengedés elkerülése érdekében a Kiskunsági Nemzeti Park és a HECSMSZ munkatársai közösen homokzsákokból gáttal keresztezték a kenyere-éri kifolyó csatorna műtárgy előtti szakaszát.
Kérjük a zavartalan szemle és műszaki munkálatok érdekében a gátat ne bontsák meg! 

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

HECSMSZ és ATIVIZIG

 

 

MOHOSZ tagszervezete
 
Magyar Országos Horgász Szövetség

Magyar Horgász  

 
MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

 

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

SZÁK állami jegy forgalmazás

  

 

Maty-ér

 Atka holtág

 

  
© 2017. Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége

Keresés