Hírek

Kecsege telepítés történt az Alsó-Tiszán

2019. július 22-én, (Tisza folyó: Mindszent) kora délben - 11:45 - kerültek vízbe a kiváló kondícióban lévő kecsege ivadékok. 

A több mint 2500 db (2538 db) átlagosan 10 cm testhosszúságot elérő egyedek a bajai Megafish Kft. nevelőiben készültek elő az új folyóvízi élőhelyükhöz.

A telepítési folyamat zavartalanságát, és a halak biztonságos vízbe jutását elősegítették a mindszenti komp munkatársai, akiknek ezúton is köszönjük a közreműködést! 

A HECSMSZ, mint a megyei folyó szakaszok halgazdálkodója, halgazdálkodási tervében is rögzített módon Kecsege Program keretében többlet figyelmet fordít a "Tisza ékszere" néven is emlegetett hal állományának pótlására.

E gyönyörű halfajunkat a vonatkozó jogszabály ugyan a nem fogható kategóriába sorolja, de rendszeres telepítését követően, amennyiben az állomány növekedése kimutatható, a halgazdálkodási hatóság feloldhatja a fogási tilalmat.  

A Szövetség Kecsege Programjának fő célja az, hogy a rendszeres telepítések eredményeként stabil kecsege állományt alakítson ki a az általa kezelt vízterületeken, olyan halsűrűséggel, amely fogási kvótával szabályozott horgászati terhelést is képes elviselni.

FOTÓK

HECSMSZ

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 

 

 

  
© 2017-2020 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége

Keresés