Hírek

Kecsege telepítés történt az Alsó-Tiszán

2019. július 22-én, (Tisza folyó: Mindszent) kora délben - 11:45 - kerültek vízbe a kiváló kondícióban lévő kecsege ivadékok. 

A több mint 2500 db (2538 db) átlagosan 10 cm testhosszúságot elérő egyedek a bajai Megafish Kft. nevelőiben készültek elő az új folyóvízi élőhelyükhöz.

A telepítési folyamat zavartalanságát, és a halak biztonságos vízbe jutását elősegítették a mindszenti komp munkatársai, akiknek ezúton is köszönjük a közreműködést! 

A HECSMSZ, mint a megyei folyó szakaszok halgazdálkodója, halgazdálkodási tervében is rögzített módon Kecsege Program keretében többlet figyelmet fordít a "Tisza ékszere" néven is emlegetett hal állományának pótlására.

E gyönyörű halfajunkat a vonatkozó jogszabály ugyan a nem fogható kategóriába sorolja, de rendszeres telepítését követően, amennyiben az állomány növekedése kimutatható, a halgazdálkodási hatóság feloldhatja a fogási tilalmat.  

A Szövetség Kecsege Programjának fő célja az, hogy a rendszeres telepítések eredményeként stabil kecsege állományt alakítson ki a az általa kezelt vízterületeken, olyan halsűrűséggel, amely fogási kvótával szabályozott horgászati terhelést is képes elviselni.

FOTÓK

HECSMSZ

 

MOHOSZ tagszervezete
 
Magyar Országos Horgász Szövetség

Magyar Horgász  

 
MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

 

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

SZÁK állami jegy forgalmazás

  

 

Maty-ér

 Atka holtág

 

  
© 2017. Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége

Keresés