Hírek

Április 15-től érvényben lévő tilalmi időszakok

Felhívjuk a horgászaink figyelmét, hogy a mai nap (04.15.) 0:00-tól megkezdődött a keszegfélék (jász-, szilvaorrú-) illetve a egyes pontyfélék (márna, paduc, garda, domolykó) fogási tilalma. 

A horgászat megkezdése előtt mindig alaposan tanulmányozzák át a meghorgászni kívánt vízterületre érvényes helyi horgászrendet, mert eltérően rendelkezhet a halvédelmi jogszabályban foglaltaktól; kifogható halfajok, méret és darabszám korlátozások, illetve tilalmi idők vonatkozásában.

Április 30. 24:00-ig továbbra is tilos fogassüllőtsügért és balint - kősüllőt június 28. 24:00-ig - kifogása (elvitele).
 

A jogszabályban és a horgászrendben lévő fajlagos fogási tilalom alá tartozó halakat kifogás esetén, a megfogást követően haladéktalanul és kíméletesen vissza kell helyezni a vízbe, akkor is, ha sérült, beteg vagy elpusztult. Ha a kifogott hal a horgász számára nem határozottan beazonosítható - célszerű lefényképezni - abban az esetben azonnal vissza kell engedni. 

 

Április 15. 0:00-tól, május 31. 24:00-ig;

 

      

       

  


 

Felhívjuk figyelmüket, a HECSMSZ Egységes Horgászrendjében a Tisza Csongrád megyei mellékvizein (Hármas-Körös, Maros) kifogási tilalommal védett halfajok a következők; compó, garda, arany- vagy széleskárász és a kősüllő


Hármas-Körösön és Maroson egész évben tilos kifogni,

 

  


 

(Országos fajlagos tilalmi időszakok 2019-ben; compó: május 2-tól, június 14-ig; garda: április 16-tól, május 31-ig;  széleskárász: egész évben nem fogható kősüllő: március 1-től, június 28-ig)

 

HECSMSZ

 

Fajlagos tilalmi időszakok

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 

 

 

  
© 2017-2020 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége

Keresés