Hírek

A "Tisza Őrzői"

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság és a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetségének közös rendezvénye Szegeden.

A Halak Napja rendezvénysorozatba illeszkedően március 18-án a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság és a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége közös szakmai konzultációt szervezett. 

A fórumon halgazdálkodási, halőrzési témaköröket érintő előadások hangzottak el.

 

Láda Gáspár HECSMSZ ügyvezető elnöke köszöntötte a vendégeket és a résztvevőket.  Kiemelte, hogy a természeti környezet, benne a vízi élővilág megőrzése érdekében megkülönböztetett szerep hárul a halőrzésre.  Megköszönte a A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetőinek valamint a Szegedi Vízirendészeti őrs vezetőjének és állományának  a szoros együttműködést, mellyel a szövetség halőri állománya egyre hatékonyabban végzi feladatát.

A rendezvény bevezető előadását Busi László r. ezredes kapitányság vezető tartotta, a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság speciális nyomozati hatásköréről.

Kurdics Zoltán r. alezredes, bűnügyi osztályvezető  előadása az orvhalászat bűncselekményeinek nyomozati eredményeit, továbbá egyes halőrzési eljárások tapasztalatait foglalta össze.

Papp András halgazdálkodási főfelügyelő részletes beszámolt a 2013. évi CII. törvény (Hhvtv.)  és a végrehajtására kiadott 133/2013. (XII.29.) VM. rendelet 2018. év végi módosításai eredményeként bekövetkezett változásokról,  külön figyelemmel a halak halgazdálkodási értékének változásáról.

Fischer Gábor r. őrnagy a Tiszai Vízi Rendőrkapitányság szegedi rendőr őrsének vezetője értékelte a a Csongrád megyei Tisza szakaszon zajló együttműködést. Kiemelte a márciusi hosszú hétvégén lezajlott összehangolt ellenőrzések eredményességét, melynek során a megszokott ellenőrzési menet megváltoztatásával nyolc szabálysértésre derült fény, közöttük  a zsákmány fogási naplóba történő bejegyzés elmulasztása, a naponta megtartható darabszám túllépése, a fogás elrejtése, méreten aluli pontyok megtartása és  három botos horgászat is felderítésre került.

 

A fórum a korábbi együttműködés részleteinek értékelésével és az aktuális feladatok egyeztetésével zárult.. 

 

HECSMSZ

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 

 

 

  
© 2017-2020 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége

Keresés