Hírek

Nyílt nap, bemutató halászat, halsimogató

 Bemutató halászattal kezdte meg az ecsegfalvi tógazdaságból  történő márciusi pontytelepítéseket a HECSMSZ

A Szövetségek, március 14-én nyílt nap keretein belül - Ecsegfalván a három dél-alföldi horgászszövetség (HECSMSZ,KHESZ,KTVHESZ) tógazdaságában - bemutató halászattal kezdte meg a kétnyaras pontytelepítést.

Március 20-i Halak Napja alkalmából több napos rendezvénysorozat elemeként jelent meg a március 14-i ecsegfalvi halászat.

Ecsegfalva határában elhelyezkedő tógazdaság partján, több mint 40 ecsegfalvi és dévaványai gyermek  ismerhette meg a tó - magyar állóvizekben honos - halfaunáját. A pontyok mellett ragadozó és egyéb halakat is láthattak, foghattak a fiatalok.

 

Békés és ragadozó halfajok külön-külön kerültek bemutatásra, melyeket a helyi halász szakemberek ismertettek meg az ifjúsággal.

Oláh Szabolcs a HECSMSZ ifjúsági felelőse és Székely Tibor a KHESZ munkatársa bemutatta a halak közötti különbségeket, egyszerű határozóbélyegeket, faji sajátosságokat is igyekezett átadni a kíváncsi gyerekseregnek.

A halak mellett bemutatásra került a hagyományos kerítő halászat is, mely technika segítségével egyszerre több száz mázsa hal megfogható, úgynevezett tanyába terelhető. 

A halbemutató közben látvány halászat keretében a zajlott a munka és a halakkal megrakott tehergépkocsik folyamatosan indultak az három megye vízterületei felé. 

A gyerekek egy tavak körül tett sétával zárták a tartalmas napot.

A nyílt napról és a kétnyaras pontyok telepítéséről készült fotók a Képgalériában találhatóak!

HECSMSZ

 

 

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 

 

 

  
© 2017-2020 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége

Keresés