Hírek

Megkezdődött a horgászok előzetes regisztrációja

Szeptember 1-től  élesítésre került a horgászok regisztrációját, egyben a Magyar Horgászkártya igénylését bonyolító online számítógépes rendszer.

Szeptember 1-től immár minden horgász számára otthonról is elérhető az online regisztráció lehetősége. 

A MOHOSZ honlapját ( www.mohosz.hu ) megnyitva rögtön a regisztráció kezdő lapja jelenik meg.

 

A bal oldal halvány kék mezőjében a regisztráció és kártya igénylés két lehetőségét :

  1. azonnali - Interneten keresztüli ,
  2. jegy kiadó helyen - regisztrációs ponton történő ,

míg a jobb oldal sötétkék mezője  online területi jegy vásárlás lehetőségét kínálja fel, míg a lap alján a regisztráció és kártya igénylésről rövid videós ismertetés, a a kapcsolódó nyereményjáték bemutatása illetőleg néhány kártyával és igénylésével kapcsolatos fontos információ látható.

Aki a a fehér gombra kattintva az otthoni online regisztrációt és kártya igénylést választja, a megjelenő új oldalon néhány perces videóban  tájékoztatást kap a szükséges kellékekről ( e-mail cím, adókártya, bankkártya) és a tennivalókról. A lap alján mindez 7. pontba szedve szemléltető képekkel kiegészítve írásban is nyomon követhető. Innen azonnal indítható is az egyénileg elvégzendő regisztráció és kártya igénylés.  

 

Aki nem rendelkezik otthoni internet elérhetőséggel, esetleg nincs bankkártyája, netán idegenkedik az internetes fizetéstől, annak lehetősége van regisztrációját és kártya igénylését regisztrációs pontban elvégezni.  A regisztrációs pontok a MOHOSZ-szal szerződéses jogviszonyban álló jegykiadó horgász egyesületek. A kezdő lapon "Kártya igénylés regisztrációs pontokon" gombra (balra alul sötétkék gomb) kattintva tájékozódhatunk a legközelebbi regisztrációs pontról, illetőleg itt található, hogy mit kell magunkkal vinni a sikeres regisztráció érdekében (adókártya, személyi igazolvány, lakcím kártya, illetve a kártya igénylés díja: 2.200 Ft) . Célszerű mindenkinek anya egyesületét felkeresni, de az ország bármely regisztrációs pontjába betérhetnek, ott egyesületi hovatartozástól függetlenül el lehet végezni a regisztrációt.

HECSMSZ tagegyesületi információs bázisa Itt érhető el! 

A regisztráció során először a személyes adatok, rögzítése történik meg: név, lakcím, anyja neve, születési ideje és helye, majd az adókártya számának rögzítése, illetve a kártya befényképezése történik. Ekkor kinyomtatásra kerül egy nyilatkozat, amely alapvetően az adatkezelésről szól és az igénylőnek személyesen kell aláírnia, végül az ügyintéző átad egy csekket, amelyen a kártya igénylés 2.200 Ft-os díját kell befizetni a Postán. Az új kártya legyártásának elindítását gyorsítja, ha a befizetett csekk igazoló szelvényét az igénylő visszaviszi rögzítés céljából a regisztrációs pontba. Néhány egyesület azzal igyekszik könnyíteni horgásztagjai részére az ügyintézést, hogy a kártyaigénylés díját helyben átveszi és a regisztrált horgász nevében elvégzi a befizetést Ez azonban nem kötelező csak önként vállalt szolgáltatása az egyesületeknek.

 Az igénylési díj befizetésének igazolásával lezárt sikeres regisztráció után a horgász ajánlott levélben  lakcímére kapja majd új Magyar Horgászkártyáját.

 

Ez a kártya váltja majd fel 2019 január 1 után a megszokott horgász igazolványt és tagsági bélyeget. a kártya a hozzá kapcsolt elektronikus szolgáltatásokkal reményeink  szerint a jövőben egyszerűsíti majd az adminisztrációt, ezzel gyorsítani képes az új horgász okmányok kiváltását. Egyéb kapcsolt szolgáltatásokat is hordoz, melyek közül az UNION Biztosító által adott általános horgász baleset biztosítás áll az első helyen. A kártya birtokosoknak lehetőségük nyílik belépni a T-SYSTEM által létrehozott horgászflottába, ahol kedvezményes mobil telefon díjcsomagok közül válogathatnak. 

 

Minden Csongrád megyei horgász mielőbbi sikeres regisztrációjában és kártya igénylésében bízva: 

 HECSMSZ

 

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 

 

 

  
© 2017-2020 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége

Keresés