Hírek

Megkezdődött az Ecsegfalvi tógazdaság 5. tavának felújítása

Miközben teljes létszámmal zajlanak a XXXVI. Klubcsapatok Horgász Világbajnokságának edzés napjai és gőzerővel folyik az ünnepélyes megnyitó előkészítése, a három szövetség kezelésében lévő horgász tógazdaságban megkezdődtek a felújítási munkák.

A Maty-éren a 28 csapatból álló teljes mezőny a tartalék versenyzőket is edzésbe vonva igyekszik a lehető legjobb taktikát kidolgozni a hétvége két verseny fordulójára. A HECSMSZ szervező csapata a a verseny lebonyolítását és a megnyitó ünnepséget készíti elő szervezve egyúttal az eredmény hirdetést és a záró bankettet is.

Időközben a Szövetség életében más szálakon is zajlanak az események:

  • az aktuálisan zajló világbajnokság mellett az ország legnagyobb létszámú versenyére a korábban OHCSB-nek (Országos Horgász Csapat Bajnokság), új keletű nevén Tagszövetségi Csapatok Országos Bajnoksága (TOCSB) is a Szövetségünk rendezésében a Maty-éren kerül lebonyolításra közvetlenül a VB utáni hétvégén.
  • közben a július 23-ra esedékes Maty-ér leeresztés is komoly figyelmet  igényel .
  • egymást követik a kora nyáron aktuális előnevelt ponty és kecsege kihelyezések.
  • folyik a rövidesen bevezetésre kerülő Magyar Horgászkártya szeptemberben megkezdődő regisztrációs időszakának előkészítése.

Mindezekkel párhuzamosan a Szövetség tógazdaságában megkezdődött a Halgazdálkodási Operatív Program által pályázati úton is támogatott halastó felújítás. A gazdaság rehabilitációs programja szerint ez évben a legnagyobb felületű, mintegy 50 ha kiterjedésű 5. számú halastó halágy rekonstrukciójára kerül sor. Az "első kapavágás" június 19-én történt. A felújítás során  mintegy 12.000 köbméter iszap kitermelése történik meg, hogy az elkövetkező termelési években a tó jobb hozamot produkálhasson, illetőleg a lehalászási munkák jobb műszaki feltételek mellett a halak számára biztonságosabb életteret, a halász brigád számára könnyebb munka feltételeket biztosítson.

 

HECSMSZ 

 

 

MOHOSZ tagszervezete
 
Magyar Országos Horgász Szövetség

Magyar Horgász  

 
MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

 

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

SZÁK állami jegy forgalmazás

  

 

Maty-ér

 Atka holtág

 

Objektum koordináták: X: -, Y: -
Gyorskereső:
  
© 2017. Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége

Keresés