Hírek

Csongrád Megyei Egyéni Bajnokság összefoglaló

Március 25-én - Vasárnap - került megrendezésre a Csongrád megyei sporthorgászok egyéni bajnoksága.

Sajnos e versenynapon is téli, zord időjárás fogadta a résztvevő sporthorgászokat akik, több kategóriában mérték össze tudásukat, hozzá kell tenni a versenyen a szerencsének óriási szerepe volt. 

Március utolsó hétvégéjén, a nyári időszámítás is megnehezítette a versenykörülményeket, az óra 1 órával került visszaállításra. A verseny kezdete 1 órával lett csúsztatva (9:00 helyett 10:00), várva a reggeli esetleges felmelegedést, természetesen a szombati naphoz hasonlóan elmaradt. 

A résztvevők - a rossz időjárás ellenére is - szép számban neveztek, rekordszámú összesen 80 versenyző ült a maty-éri vízparton.

A bajnokságban Utánpótlás, Férfi (úszós), Női, Veterán, és az egyre népszerűbb Feeder kategóriákban lehetett nevezni. A résztvevők számától függően több szektor került kijelölésre. 
Férfi úszósban kettő, Feederben három szektor volt. 

 

A verseny szabályai megegyeztek az Országos Versenyszabályzattal, Feeder kategóriában annyi módosítással, hogy az 5 órás időtartam 4 órára lett csökkentve.

Természetesen a felhasználni kívánt etetőanyag kizárólag természetes eredetű anyagokból kerülhetett összeállításra; semmilyen fémes eredetű anyag, gyurma (paszta), műcsali nem volt használható.

Az Országos Versenyszabályzatban foglaltak szerint a 4 órás fordulókban, (a veterán, az U20 ,U25, a női és a férfi kategóriákban) maximum 20 liter etetőanyag (bekevert, áttört, kész, nedves állapotban, beleértve földet, agyagot, kukoricát, magokat, és ragasztókat, aromákat minden egyéb), a vízi környezetre és a növényzetre ártalmatlan, nem mérgező összetevőt tartalmazhatott.

A veterán, női kategóriákban (és az OHCSB esetében is) a következő élőcsali felhasználása volt engedélyezett: összesen 2,5 liter élőcsali, melyből 1 liter lehetett az etetőszúnyoglárva mennyisége, és maximum 0,5 liter lehet a giliszta (nem összevágottan értendő) mennyisége. 


Az U15, U20, U25, felnőtt férfi bajnokságon és a klubcsapatok országos bajnokságán a következő élőcsali felhasználása volt engedélyezett: összesen 2,5 liter élőcsali használható fel, melyből 1 liter lehet a vízilárva, amiből maximum 0,25 liter lehet a tűzőszúnyog és maximum 0,5 liter lehet a giliszta (nem összevágottan értendő) mennyisége.

 

 

A Feeder kategóriában az Országos Feeder Versenyszabályzat volt betartandó, miszerint a felhasználni kívánt etetőanyag-mennyiség összetételének kizárólag természetes eredetű anyagokból szabadott állnia, semmilyen fémes eredetű anyag, valamint bojli, paszta, pellet vagy gyurma, illetve műcsali nem volt használható. Továbbá maximum 12 l etetőanyag (bekevert, áttört, kész, nedves állapotban, beleértve földet, agyagot, kukoricát, magokat, és minden egyéb, a vízi környezetre és a növényzetre ártalmatlan, nem mérgező összetevőt,dipeket, aromákat) kerülhetett a vízbe. Az országos szabályokhoz igazodva az megyei feeder egyéni bajnokságon is 2,5 l élőcsalit használhattak fel a versenyzők, amely legfeljebb 0,5 liter vízilárvát, ebből legfeljebb 0,25 liter nagyméretű (tűző) szúnyoglárvát, legfeljebb 0,5 liter födigilisztát (beleértve annak valamennyi alfaját) nem összevágott formában tartalmazhatott. 

 

 

A versenyzők igyekeztek a legfinomabb szerelékeket, botokat bevetni, mindhiába...

A verseny végeredményében is tükrözte, a tartós 0 °C körüli középhőmérsékleti értékekkel rendelkező napok hatását. Sajnos a halak, a lehűlt vízben kevésbé kapkodták a profik által felkínált csalikat.

14:00-kor véget ért a megyei forduló, ahol a maty-éri pontyok helyett javarészt keszegfélék estek a haltartók csapdájába.

 

 A verseny időjárási körülményeit leszámítva remek hangulatban zajlott.

Gratulálunk elsősorban a dobogós versenyzőknek, ugyanakkor az összes résztvevőnek, hogy a kellemetlen hideg ellenére is részt vettek rendezvényünkön.

 

Utánpótlás kategória: 

1. Temkó Lóránt Dominik

2. Kurucz Ádám

3. -

 

Női kategória: 

1. Dömösi Ferencné

2. Ballai Ferencné

3. Berkes Magdolna

 

Férfi - úszós - kategória: 

1. Halász-Szabó Imre

2. Ambrus Tibor

3. Hackler Erik

 

Mozgás- és látás korlátozott kategória:

1. Postás László

2. Csala Tibor

3. Jéger Szabolcs

 

Veterán kategória: 

1. Rozgonyi Sándor

2. Ballai Ferenc 

3. Katona Tamás

 

Feeder kategória: 

1. Szeri Zoltán

2. Major Dávid

3. Arató Soma Gergely 

 

 

Részletes eredmények ITT

HECSMSZ

 

 

MOHOSZ tagszervezete
 
Magyar Országos Horgász Szövetség

Magyar Horgász  

 
MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

 

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

SZÁK állami jegy forgalmazás

  

 

Maty-ér

 Atka holtág

 

Objektum koordináták: X: -, Y: -
Gyorskereső:
  
© 2017. Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége

Keresés